avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul refuza schimbarea usii de la ghena
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul refuza schimbarea usii de la ghena

Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Locuiesc in Bucurest, Sector 2 la un bloc de 4 etaje, eu fiind la etajul 1. Sub mine este ghena de gunoi, cu o usa mare de fier, macinata de rugina. Fiind foarte grea si fara garnituri, cand este folosita scartaie infernal si la inchidere imi duduie apartamentul (inclusiv dimineata la ora 5 - 6 cand vine femeia de servici).
L-am rugat pe Administrator de atatea ori sa o schimbe iar el imi spune ca ori nu gaseste, ori ca a gasit dar nu era mesterul la atelier ori ca nu sunt atributiile lui, ci ale presedintelui (pe care nu l-am mai vazut de ceva timp) si ca defapt el cand a "cautat" usa, doar l-a ajutat pe presedinte.
O alta treaba este ca noi in loc de uscatorie avem o camera de servere de la Romtelecom(acum Telekom) de fooarte multi ani. Practic, scara noastra primeste chirie lunara. Ultimul extras de cont de la avizier este din 2016! I-am spus sa scoata un extras nou, sa vedem cati bani s-au strans acolo, bineinteles, s-a facut ca ploua.
Intrebarile mere sunt urmatoarele:
-> Cum il pot forta (pe care legala) sa schimbe usa de la ghena?
-> Cum il oblig sa scoata un extras de cont nou? Deja sunt 8 ani in care nu avem nici un update.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian-adm. , utilizator 10:57, 26 Februarie 2024
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate scrieti dvs., de fapt nu prea este treaba administratorului
Discutati cu vecinii si apelati la conducerea asociatiei. Mare pacat de banii incasati, daca nici macar o usa metalica nu se poate schimba.
Adresati-va in scris si conducerea as. prop. trebuie sa va raspunda la fel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar în funcție de răspunsul scris puteți să faceți o sesizare împotriva asociației la primărie sau să chemați în judecată asociația pe obligație de a face.

Mai puteți strânge semnături printre vecini pentru convocarea unei Adunări Generale Extraordinare la care să se actualizeze informația legată de chirie și să hotărasca schimbarea ușii ghenei. Dacă președintele nu-și mai îndeplinește prerogativele, puteți de asemeena să-l revocați și să alegeți altul
1. Conform art.70 (1) si (2) din Legea 196/2018 veniturile si cheltuielile din exploatarea partii comune se afiseaza semestrial la avizier.
Conform art. 28 (1) din aceeasi lege aveti dreptul de a solicita in scris Presedintelui asociatiei copii dupa orice document al asociatiei de proprietari platind contravaloarea multiplicarii. Termenul pentru raspuns este de 10 zile de la depunerea cererii conform art 57 lit. e).
2. Conform art.35 lit. e) din aceeasi lege usa ghenei de gunoi este parte comuna din condominiul asociatiei.
Depuneti reclamatie scrisa catre presedinte privind necesitatea repararii sau inlocuirii usii, acesta avand obligatia de a raspunde in scris reclamatiei dumneavoastra in termen de 10 zile conform art 57 lit. e).
In aceasta perioada presedintele convoaca comitetul asociatiei care are obligatia rezolvarii reclamatiei dumneavoastra conform art.55 lit. f) si informeaza administratorul asociatiei pentru a prezenta oferte conform art.67 (1) din aceeasi lege.
Fondurile provenite din inchirierea spatiilor comune pot fi folosite pentru reparatia sau inlocuirea usii.
In caz de nerezolvare va puteti adresa in scris Compartimentului din cadrul Primariei dumneavoastra care raspunde de Asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)
Garaj improvizat, la baza unui bloc Maryjan2016 Maryjan2016 E posibil ca intr un bloc cu 10 etaje, un spatiu destinat colectarii gunoiului sa fie cumparat de un vecin si apoi sa l foloseasca drept garaj? Se poate ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii Pevelina Pevelina Buna ziua, As avea o problema cu asociatia de locatari din care fac parte. Acum un an, mi s-a spus ca s-a tinut o sedinta in cadrul careia s-a decis ... (vezi toată discuția)