Am vândut o casa cu o suprafață de teren și mai am inca 2 clădiri la aceeasi adresa pentru care părinții mei au platit impozit ani de zile și încă 264 m pătrați de teren pentru care am inceput procesul de uzucapiune. Cei care au cumpărat casa si terenul pe care am acte inițial au fost f amabili ...apoi brusc (cred că în momentul în care au aflat că am deschis dosar de uzucapiune)au pus lacăt pe poarta amenintindu mă că dacă intru pe terenul lor mă dau in judecata...Ei afirma că nu mai am nimic acolo și că nu voi putea obține uzucapiunea pt că nu am 30 ani vechime acolo (ceea ce e fals ...am locuit acolo 30 ani până în 2000 ,iar din 2009 am acte pentru casa și o parte din teren (cel pe care l am vândut ).Băiatul meu are că adresa de domiciliu acea adresa.Intrebarea mea pentru care va solicit ajutor este :Cum pot intra la clădirile care sunt inca cu impozit platit de părinții mei și unde avem depozitate lucruri până la finalizarea procesului de uzucapiune și fără a deschide un proces pentru drept de servitute (care durează cel puțin un an )?
Din cate inteleg, presupun ca, exista un drept de trecere, un acces prin terenul pe care l-ati vandut, catre terenul dvs pentru care ati formulat uzucapiunea. Corect? Sau cum stat treaba acolo? Ati vandut fara drept de trecere? Ok pe teren nu aveati acte de proprietate, doar posesia. Dar pe cladiri? Nu aveti acte de proprietate pentru cladiri? Ca solutie, asa pe neve, o reclamatie la politie sau o actiune in instanta, dupa caz. Trebuie vazuta problema in concret. Apelati la un avocat.
Nu exista drept de trecere....când am vândut nu am realizat că nu voi avea drept de trecere ...noii proprietari au fost amabili și au promis verbal că vom putea folosi fara probleme calea de acces....pareau interesati și de restul clădirilor și al terenului pt care am deschis uzucapiune (cel mai probabil sppera sa nu obțin uzucapiunea și să le rămână lor în folosință)
Nu exista drept de trecere....când am vândut nu am realizat că nu voi avea drept de trecere ...noii proprietari au fost amabili și au promis verbal că vom putea folosi fara probleme calea de acces....pareau interesati și de restul clădirilor și al terenului pt care am deschis uzucapiune (cel mai probabil sppera sa nu obțin uzucapiunea și să le rămână lor în folosință)
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, este sensibila problema dvs. Pacat ca nu v-ati informat inainte de a face miscarile de vanzare si actiune in instanta. Acum, nu va ramane decat sa discutati in concret problema dvs. cu un avocat. V-as mai fi intrebat cate ceva, insa imi dau seama ca fara hartii si informatii certe, nu va pot ajuta doar cu sfaturi de la distanta. Cautati un avocat, poate ca vede o solutie concreta. Probabil, sau sigur, aveti unul in dosarul de uzucapiune.
Latinii aveau o vorbă: "Verba volant, scripta manent." Vorbele zboară, scrierile rămân. Exact pentru genul dumneavoastră de situații.
Acum va trebui să finalizați procesul de uzucapiune și să îi chemați pe noii proprietari în judecată pentru servitutea de trecere. Dacă nu reușiți o mediere. Clar vă trebuie avocat.