avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Venituri din vanzare actiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Venituri din vanzare actiuni

Daca o persoana fizica a obtinut venituri din vanzarea de actiuni,ce taxe trebuie platite si ce declaratie trebuie depusa?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: iacob.interstar , utilizator 12:31, 19 Februarie 2024
Daca e vorba de vanzare actiuni cotate la bursa de valori vandute in 2023, veti primi de la broker o fisa de cont cu castigul/pierderea realizat in 2023 si cu impozitul pe venit deja retinut si platit de broker. Deci pentru acest caz nu aveti ce completa in declaratia unica.
Apare de completat doar la sectiunea asigurare de sanatate, daca acest venit (castigul efectiv realizat potrivit fisei primite) este peste plafonul celir 6 sau 12 salarii minime brute pe economie din 2023. Adică dacă ați incasat peste 18000 lei, veți plăti 1800 lei contribuție la sănătate pentru 2023.
Impozitul pe venitul din castigul realizat prin vânzarea altor tipuri de acțiuni, de pe la firme necodate la bursa de valori Bucuresti sau de pe la burse străine, trebuie declarat in declaratia unica.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat in 2023 actiuni de 10000 euro si le-am vandut valinv valinv buna ziua, am cumparat in 2023 actiuni de 10000 euro. le-am vandut in 2023 cu 20000 euro, deci profit 10000 euro. din cei 10000 am cumparat alte actiuni. ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Se suprapun veniturile din activități independente și trading? paulrberg paulrberg Încerc să înțeleg cum se suprapun veniturile din prestare servicii de programare cu cele din cumpărare și vânzare de titluri de valoare (precum ... (vezi toată discuția)