avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesia apartamentului pentru care platesc impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesia apartamentului pentru care platesc impozit

Am o ruda care nu are mostenitori. Nu a platit impozitul apartamentului de multi ani. Daca platesc eu impozitul lui, pot intra in posesia apartamentului?
Cel mai recent răspuns: mirela_u , utilizator 06:57, 19 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Dacă ruda respectiva nu are moștenitori pana la gradul 4 inclusiv și nici nu a lăsat vreun testament, succesiunea e vacantă si o ia statul.
Indiferent cât și dacă plătiți impozitul.
Nu puteți intra în posesia apartamentului decât dacă vă permite rudă dvs.
plata impozitului pentru altul nu va conferă dvs niciun drept.
Avocat Stefania Bălașa

mirela_u a scris:

Am o ruda care nu are mostenitori. Nu a platit impozitul apartamentului de multi ani. Daca platesc eu impozitul lui, pot intra in posesia apartamentului?

Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament mostenit dar fara acte pentru succesiune PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Familia mea a fost contactata de catre o ruda mai indepartata (sora bunicului meu vitreg), pentru a-i oferi ingrijire si sprijin in ultima perioada ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate in concubinaj (dupa decesul partenerului) veronica.fana veronica.fana buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de urmatoarea situatie: prietena mea a luat in credit un apartament, creditul si apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)
Afinitate coser coser Buna ziua la tota lumea, rugaminte de a ma lamuri într'o chestiune de mostenire: un var primar decedat cu multi ani în urma, sotia lui a decedat recent. Nu ... (vezi toată discuția)