avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Doresc sa ajut o prietena. A fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Doresc sa ajut o prietena. A fost casatorita acum ...

Bună ziua
Doresc sa ajut o prietena. A fost casatorita acum este divorțată de ceva ani. În timpul căsătoriei sia girat soțul pentru mașină. Bineînțeles ca el nu sia plătit datoriile fata de banca și au găsit-o pe ea sai facă oprire pe salariu.
Este corect sa plătească ea? El trăiește bine mersi de ce nui pune lui oprire pe salariu. După câte știu eu ea a mai plătit după urma lui. Acum poarta numele de fata.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:16, 20 Februarie 2024
Buna ziua, trebuie vazute clauzele contractului de fidejusiune pentru a stii daca executarea silita este legala, daca este sau nu contract de fidejusiune, daca s-a renuntat prin contract la anumite beneficii. Un avocat va poate lamuri dupa analiza documentelor. Va las un link cu privire la situatii de acest gen: [ link extern ]
Normal că este corect s-o execute pe ea, dacă ea personal și-a asumat acest risc de a fi garant.
Dar dupa ce plătește, legea îi oferă posibilitatea să-l de-a în judecată să-i restituie suma plătita de ea ca garant. După 3 ani se prescrie dreptul, și nu mai poate recupera nimic.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de fidejusiune glsys100 glsys100 Buna ziua, Un contract de fidejusiune presupune garantarea unui credit cu un imobil care nu apartine direct debitorului ci a unei terte persoane. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)