avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsnicie cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsnicie cu probleme

Bună ziua, mă aflu într-o situație mai dificila, am avut o căsnicie cu M.M., avem împreună doi băieți unul de 14 ani și unul 9 ani, căsătoriți legitim suntem din 2019. Eu am fost plecat în Germania la lucru timp de 3,5 ani, după care am hotărât să îmi duc și familia,pe copii i-am înscris la școală acolo,ei i-am găsit serviciu,am locuit împreună 1 an după care ea a decis că vrea să divorțăm, după multe insistențe de împăcare, ea tot la decizia ei a rămas așa că eu am plecat în țară și ea a zis că merge cu procedurile mai departe. Nici la ora actuală eu nu am o decizie sau un răspuns concret din partea ei. De mai bine de 1 an nu îmi dă voie să țin legătura cu copii. După cele menționate mai sus aș dori să știu dacă pot intenta eu divorț sau sa știu ce este de făcut. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:09, 21 Februarie 2024
Buna ziua, da puteti intenta dvs divort si cerere cu privirea la autoritatea parinteasca precum si drept de vizita, unele inclusiv rapod prin ordonanta presedentiala.
Normal ca puteti divorta si solicita program de vizita, nu aveti de ce sa asteptati de la cealalta parte ceva ca nu este in interesul ei sa actioneze, trebuie sa va cereti drepturile. In plus, copii sunt foarte mari si puteti discuta cu ei direct, fara sa asteptati aprobari.

Actiunea de divort este de competenta instantei de la ultimul domiciliu al partilor, daca macar una dintre parti mai locuieste in circumscriptia acelei instante. Nu reiese din mesaj unde se afla sotia si copii in acest moment. Daca copii au resedinta in strainatate, atunci in ceea ce ii priveste pe acestia (custodie, locuinta, pensie, program de vizitare) este competenta instanta de la resedinta copiilor.

~ final discuție ~