avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... O TRANZACTIE NEONEROASA?!.Bună ziua, în urma cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

O TRANZACTIE NEONEROASA?!.Bună ziua, în urma cu aproape un an după o prezentare la o ...

Bună ziua, în urma cu aproape un an după o prezentare la o analiza de sănătate prin metoda biorezonantei organizata de o asociație ce spunea ca activează în acest domeniu, am fost convins, ca urmare investigațiilor lor privind sanatatea mea, sa achiziționez doua aparate medicale profilactice pe acele probleme ale mele. Problema acum este ca după ce le,am achiziționat am constatat ca pretul lor în piață este și de 5 oți mai mic fata de cel facturat mie și astfel acum eu pot considera ca am fost înșelat în bună mea credință de cumpărător și pe aceasta baza sa fie forțată asociația în cauza sa le primească în retur?!?. În condițiile în care cele doua aparate se regăsesc în aceiași stare inițială, adică ne scoase din ambalajele lor, iar în contractul de v/c nu se prevede nimic cu privire la politica de retur.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 06:42, 21 Februarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua depinde de clauzele contractuale, daca aveti dreptul la retur in functie de modalitatea de cumparare. Pentru ca pretul este prea mare fata de pretul pietei, nu puteti returna dar poate sunt alte variante. Prezentati situatia detaliata unui avocat si acesta va poate spune ce este de facut.
Ohhhh daaaa bine dar v am spus ca în contract care este o simpla foaie nici măcar cu stampila nu exista prevederi cu privire la retur. Însă de ceva inducere în eroare cu bună știință și premeditat nu poate fi vb de nimic nimic în opinia dv de avocat?!?, cum este posibil sa cauți sa profiți de buna credință a cuiva pe care în prealabil l,ai speriat ca are mari probleme de sănătate și astfel are nevoie stringenta de aceste doua aparate medicale pe care I le vinzi la un preț exorbitant fata de prețul pieței?!?, pai dv chiar nu vedeți nimic în neregula aici?!?, nu vi se pare ca este vb de înșelăciune și de profitare în exces fata de un client de bună credință?!?. Nu exista legi comerciale în acest sens și domeniu?!?. Iar dacă eu nu am folosit produsele de ce sa nu am dreptul sa le returnez înapoi și sa,mi recuperez banii împrumutați din banca, chiar cu ajutorul celor in cauza care mi le,au vândut atuncea?!?.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua depinde de clauzele contractuale, daca aveti dreptul la retur in functie de modalitatea de cumparare. Pentru ca pretul este prea mare fata de pretul pietei, nu puteti returna dar poate sunt alte variante. Prezentati situatia detaliata unui avocat si acesta va poate spune ce este de facut.

Pentru probleme stringente de sănătate, ne adresăm medicului. Ale dvs nu sunt stringente, fiindcă, așa cum scrieți, aparatele sunt profilactice, iar convingerea a durat ceva ani.
Cât privește prețul, el poate fi oricât, iar dacă fiecare parte își plătește taxele e legal. Sunt câteva excepții, și anume domeniile reglementate.
La fel de legal e și dreptul dvs să-i dați în judecată.

~ final discuție ~