avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am ajuns la un service de reprezentanta pt rezolvarea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am ajuns la un service de reprezentanta pt rezolvarea unui martor ...

Am ajuns la un service de reprezentanta pt rezolvarea unui martor aprins Verifica sistem antipoluare.S-au facut teste si s-au identificat niste alarme care necesitau verificari 6 ore manopera.In urma verificarilor extinse au gasit o bujie arsa pe care au inlocuit-o.Costul verificarilor cu bujie 945 lei.Au sustinut ca in urma verificarilor extinse este posibil sa mai trebuiasca inlocuite 2 piese 1 FURTUN 950 LEI si o clapeta 2200 lei .Dupa ce mi au comunicat asta au refuzat sa imi furnizeze codurile pt cele 2 piese teoretic defecte .Este normal/legal ca dupa ce platesc testarea sa nu imi comunice codurile pieselor?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 07:30, 21 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Este perfect normal/legal să nu vă comunice codurile pieselor. Nu au nici cea mai mică obligație în acest sens. Codurile pieselor vor apărea în devizul de reparație, după finalizarea acesteia și, evident, după ce achitați.
Și nu au greșit cu nimic: v-au informat cu privire la denumirea pieselor ce ar trebui înlocuite. Însă dvs ați dori codurile, ca să le căutați în altă parte, în speranța ca le veți găsi mai ieftin, corect? Aveți însă grijă: când mergeti cu piesa achiziționată din magazin, manopera este mai mare, plus ca, nu aveți garanția piesei din partea service-ului. Adică, dacă ceva nu va funcționa, o să zică ca este din cauza piesei, nu a manoperei de montaj. Sau vă achiziționați piesa din magazin și mergeți la un mecanic, care lucrează într-un garaj și care vă poate monta greșit piesa sau nu vă dă acte, iar când vreți să-l reclamați la autorități nu aveți dovezi. Sau, sau, sau…..
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~