avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mărire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mărire pensie alimentara

Buna dimineața! Am divorțat de soțul meu acum doi ani,îmi plătește pensia alimentara luna de luna 10 mil,el ulterior s.a recăsătorit și mai are un copil,as putea cere în instanță mărirea pensiei pt că i s.a mărit salariul(42mil) chiar daca are un credit de achitat de 25 mii euro plus că are și un copil?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
Paula.Andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:55, 21 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, doamna, el poate cere sa se micșoreze ca a mai facut un copil.
Cum și dvs sunteți obligata la întreținerea copilului, copilul beneficiază de o pensie îndestulătoare.
Si fara sa mai fi facut un copil, se are în vedere, nu numai creșterea salariului, ci și nevoile copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Procentul pensiei de intretinere pentru 2 copii in intretinere asa cum este prevazut de art 329 Cciv ese de 1/3 din venitul net, adica cate 1/6 pt fiecare minor.

La salariul indicat pare ca pensia ar tb micsorata si nu marita.

Si chiar daca ar avea dreptul la o marire, suma trebuie corelata cu obligatia solidara a celuilalt parinte de a contribui la cheltuielile de crestere si educare, precum si cu nevoile concrete ale copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Micsorare sau sistare pensie de intretinere cataveiuvalentin cataveiuvalentin de ce nu se poate micsora pensia de intretinere pe care o achit lunar in valoare de 153 ron. minorei care a implinit 17 ani, nu mai fregventeaza scoala de 2 ... (vezi toată discuția)
Buna seara... L.Sorina L.Sorina nu stiu cum sa fac sa primesc raspunsuri pe care nu le stiu in legatura cu dreptul copilului care imi este incredintat spre crestere si educare dar tatal este ... (vezi toată discuția)