avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o intrebare. Este facuta taxa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o intrebare. Este facuta taxa de succesiune ...

Buna ziua, am si eu o intrebare. Este facuta taxa de succesiune dupa bunicul meu, in care sunt trecuti doar copii lui, dar unul din ei are numele gresit (in loc de Cristian scrie Cristina) cum ar putea sa se rezolve cu modificarea numelui. Si inca ceva bunica mea (nu erau casatoriti cu acte) are un titlu de proprietate pe care scrie si numele ei (in taxa de succesiune nu este trecuta) ea s-a recasatorit (tot fara acte) ei ar avea dreptul la casa sau pamanturi?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:28, 21 Februarie 2024
Buna ziua, rectificarea numelui se face la si de catre notarul care a intocmit actul gresit.
Din pacate notarul care a gresit numele nu cred ca mai traieste, actul a fost facut acum mai bine de 30 de ani, si tocmai acum 2 luni a fost citit

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, rectificarea numelui se face la si de catre notarul care a intocmit actul gresit.

Dacă succesiunea a fost dezbătută acum 30 ani, înseamnă că certificatul de moștenitor a fost eliberat de Notariatul de Stat.
Pentru rectificare, va duceți la Camera Notarilor Publici din care face parte județul unde s-a dezbătut succesiunea și solicitați îndreptarea erorii materiale.

În cadrul Camerei Notarilor Publici exista un număr de notari însărcinați cu eliberarea încheierilor de îndreptare a erorilor materiale intervenite în actele eliberate de fostele Notariate de Stat.
Bunica nu are nicio treaba. Nu au fost căsătoriți legal.
Ce are ea este al ei și va face obiectul unei alte dezbateri, când bunica va deceda
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~