avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Eu locuiesc in Danemarca, si doresc sa o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Eu locuiesc in Danemarca, si doresc sa o imputernicesc ...

Buna ziua
Eu locuiesc in Danemarca, si doresc sa o imputernicesc pe verisoara mea biologica sa ma reprezinte in vanzarea unui teren. Dar eu nu cunosc de fapt, familia tatalui meu biologi, deci incerederea este doar de natura relativ supreficiala. Desi am posibilitatea sa fac o procura in limba engleza si sa o trimit in Romania, as dori sa va intreb daca exista posibilitatea sa specific intr-un atasament la procura ca vanzarea va intra in vigoare numai cu conditia in care suma de bani convenita este virata in contul mentionat?
Va multumesc pentru ajutor, Manuela Leca.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:23, 23 Februarie 2024
Procura o faceti la consulat sau ambasada iar ceea ce doriți dvs nu e posibil.Pt a se încheia actele de vânzare cumpărate și pt a ca să primiți.pretul stabilit procura trebuie sa fie valabila,dna sa poată semnia in numele dvs etc.Eventual treceți contul în care sa va fie virata suma.etc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pe raționamentul dvs ar trebui ca cel care cumpără sa dea niște bani și sa vi-i vireze în cont, fără ca la acel moment sa existe din partea dvs (ca vanzator) o împuternicire valabilă pentru vânzare.
De ce ar face cineva asa ceva?
Procurile devin valabile din momentul întocmirii lor.
De asemenea, în Danemarca nu există procedura autentificării, astfel încât dacă procura nu e încheiată la Ambasada/Consulat, în forma autentica, nu va fi acceptata de niciun notar din România.
Sunteți binevenita în România, unde puteți sa tranzacționati și sa negociați personal. Cu atât mai mult cu cât există probleme de încredere
Va multumesc pentru raspuns
Manuela.
Inteleg, si va multumesc pentru raspuns. Ceea ce doresc eu este sa mentionez contul in procura, pretul convenit, si faptul ca "faptul ca vanzarea va fi considerata nula daca nu primesc banii "- desigur cunostintele mele in domeniu sunt superficiale, si de accea ma adresez dvs.
Cu respect, Manuela.
In procura puteti mentiona ca pretul se va achita in mod obligatoriu in contul nr ..... (si specificati contul). Desigur, ca sa nu lasati o eventuala portita v-as recomanda ca procura sa mentioneze si faptul ca pretul nu poate fi mai mic de valoarea de XXX euro. Puteti, de asemenea, sa mentionati in procura ca in contract va fi inclusa un pact comisoriu conform caruia in cazul in care pretul nu este creditat in contul indicat de dvs contractul se va desfiinta de plin drept fara punerea in intarziere a cumparatorului, care va fi considerat pus deja in intarziere prin incheierea contractului. Daca incheiat procura in acest mod, contractul de vanzare care se va autentifica pe baza procurii va trebui sa contina in mod obligatorii toate aceste precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la dreptul proprietate / anulare contract de vanzare cumparare nicoZidaru nicoZidaru Buna Ziua, As dorii si eu niste lamuriri cu privire la anularea unui contract de vanzare a unui imobil. in urma cu 5 ani parintii mei au trecut casa lor pe ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare imobil termen valabilitate buna ziua, as dori ... Filia Filia Procura vanzare imobil Termen valabilitate Buna ziua, as dori sa stiu daca pot face o procura vanzare imobil unde sa trec ca e valabila 10 ani? Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)