avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat si reprezentant al salariatilor - delimitare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat si reprezentant al salariatilor - delimitare program ...

Codului Muncii la art 225 stabileste ca atributiile reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie aduse la indeplinire in timpul programului normal de lucru: „Pentru reprezentantii angajatilor/lucratorilor, numarul de ore in cadrul programului normal de lucru, destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit, se stabileste prin contractul/acordul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin negociere directa cu conducerea unitatii”.
Neavand CCM care este practica - cat timp poate sa ceara un reprezentant al salariatilor pentru indeplinire activitate ca si reprezentant si implicit sa o stabileasca cu conducerea companiei?

Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 21 Februarie 2024
Din practica , intalnita, 8 ore/10 ore pe sapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare hytakys hytakys lucrez intr-o societate fara sindicat.suntem filiala,sediul central este in alt judet .am facut proces verbal de desemnare reprezentanti salariati dar acesta ... (vezi toată discuția)
Timp alocat reprezentantilor angajatilor Tchypp Tchypp Buna ziua, am citit in mai multe locuri pe net ca reprezentantii angajatilor ar avea la dispozitie 20 de ore pe luna pentru a-si exercita functia, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Consiliul angajatilor farcas25 farcas25 Lucrez intr-o companie multinationala de provenienta americana care are mai multe site-uri in Europa (Germania, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania ... (vezi toată discuția)