avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna Sunt cetatean roman cu domiciliu in strainatate, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna Sunt cetatean roman cu domiciliu in strainatate, am si pasaport ...

Buna
Sunt cetatean roman cu domiciliu in strainatate, am si pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate si mi s-a luat buletinul.

La momentul la care am luat pasaportul cu domiciliul in strainatate, detineam de la finante Certificat de Nerezident Fiscal in Romania

Din pacate, in continuare apar ca avand rezidenta fiscala la ultima adresa de domiciliu si doar informatii proaste am primit de la autoritati (de exemplu sa obtin NIF. Pai am deja CNP, iar pentru persoane fizice, CNP e NIF)

Mi se cere sa completez 603, care este pentru cetateni romani cu DOMICILIU in romania, care detin asigurare in EU, EEA.

Pai eu sunt in UK si nu am domiciliu in romania

Stie cineva cum sa nu mi se aplice CASS pe venitul din chirii din Romania? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 12:25, 27 Februarie 2024
Buna ziua,
Daca veti completa corect declaratia unica veti constata ca datorati doar impozit nu si CASS.
O completati pe baza CNP-ului, nerezident.
Multumesc. De acord, este clara sectiunea cu nerezident si mereu am completat asa. Totusi, ANAF de multe ori a incercat sa aplice CAS in trecut. Din fericire, cu noul sistem de la 1 ianuarie, nu ma incadrez la CASS deci am scapat oricum. Dar tot as dori sa actualizez datele la ANAF si sa apar cu domiciliu in strainatate si nu ca si domiciliat in romania si nerezident fiscal doar.

~ final discuție ~