avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces penal, suspendare alt proces.. Buna ziua, Am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces penal, suspendare alt proces.. Buna ziua, Am primit o ...

Proces penal, suspendare alt proces..

Buna ziua,
Am primit o citatie in calitate de petent pentru un prim termen la un proces penal ( in urma cererii reinceperii urmaririi penale). Acest prim termen se ține în camera de consiliu , la data de ..., ora ....

In aceeasi zi, 2 ore mai tarziu, la aceeasi Judecatorie, am un termen in alt proces civil (custodie minor) in care partea adversa este intimatul din procesul penal. "Tema" din procesul penal are oarecum importanta pentru cel civil deoarece este vorba de comportamentul celuilalt parinte fata de mine, in fata minorului .

Nedumeririle sunt:
- 1 dupa procesul penal pot pune online o cerere ( cu 1 ora inainte de începerea procesului civil) pentru suspendarea acestuia ( civil) pana la finalizarea celui penal, fara a mai fi nevoie sa ma infatisez la cel civil?
- 2 pot cere in sala ( la procesul civil) suspendarea acestuia?
- 3 pot cere de pe acum amanarea termenului in cel civil spunand ca in aceeasi zi am un prim termen la un penal ( desi practic as avea timp sa fiu la ambele) ? poate sa refuze cererea mea de amanare pe motiv ca e timp sa ma prezint la amandoua?

Care din aceste întrebări sunt "admisibile" ca si metoda?

Ce ati recomanda, ca si parere personala , ca mod de amanare a termenului pricesului civil din metodele fezabile? Va mulțumesc.!
Cel mai recent răspuns: inam_ro , utilizator 14:08, 23 Februarie 2024
Dat fiind faptul ca solutionarea procesului civil este in stransa legatura cu cea a procesului penal in care sunteti parte, puteti formula, inca de pe-acum, o cerere de suspendare a procesului civil in baza art. 413 alin.(1) pct. 2 C. proc. civ.
In cazul admiterii de catre instanta a cererii dumneavoastra, suspendarea va dura pana la momentul ramanerii definitive a hotararii pronuntate in cauza care a determinat aceasta suspendare, respectiv cea din procesul penal.
Va multumesc!

Andreea Stancu a scris:

Dat fiind faptul ca solutionarea procesului civil este in stransa legatura cu cea a procesului penal in care sunteti parte, puteti formula, inca de pe-acum, o cerere de suspendare a procesului civil in baza art. 413 alin.(1) pct. 2 C. proc. civ.
In cazul admiterii de catre instanta a cererii dumneavoastra, suspendarea va dura pana la momentul ramanerii definitive a hotararii pronuntate in cauza care a determinat aceasta suspendare, respectiv cea din procesul penal.

~ final discuție ~