avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte funciara cu masuratori gresite: Am un teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte funciara cu masuratori gresite: Am un teren cumparat in ...

Carte funciara cu masuratori gresite:
Am un teren cumparat in 2018, cu o suprafata de 1000 mp, conform cartii funciare valabila la data respectiva, si conform cu masuratorile de la fata locului, suprafata e de 1000 mp. In 2021 Primaria a procedat la efectuarea de masuratori cadastrale pentru toate proprietatile din comunca, eu nu am stiut ca se fac aceste masuratori de primarie la momentul respectiv (nimeni nu mi-a dat o scrisoare, sunat, cautat acasa sa ma informeze ca se fac masuratori noi). In 2023 am scos o carte funciara (mi-a trebuit la banca) si am vazut ca am am un teren de 950 mp, deci cu 50 mp mai putin decat era in cartea funciara de la achizitie si respectiv decat este realitatea de la fata locului.
Primaria zice ca se poate corecta daca vecinul care a primit 50 mp din terenul meu e de acord cu eroarea si trebuie sa dea o declaratie la notar, sau daca deschid litigiu in tribunal.
Ce pot sa fac sa obtin indeptarea erorii? Vecinul nu vrea sa dea declaratie la notar iar in tribunal nu vreau sa intru.
Cel mai recent răspuns: abc199 , utilizator 07:38, 25 Februarie 2024
"Ce pot sa fac sa obtin indeptarea erorii? Vecinul nu vrea sa dea declaratie la notar iar in tribunal nu vreau sa intru."
Din pacate v-ati raspuns singur la intrebare. Nu puteti face NIMIC daca vecinul nu este de acord cu rectificarea intabularii lui si daca nu sunteti dispus sa porniti o actiune judecatoreasca impotriva lui.

Eu personal as angaja un topograf sa faca un studiu, macar sa vedeti de ce va lipsesc acei 50mp. Terenul de 1.000 mp este imprejmuit cu gard in totalitate sau nu este?
Mai trebuie sa amintim faptul ca daca suprafata nu iese la toata tarlaua (zona) atunci la cadastrarea gratuita se diminueaza suprafata, lucru care este complet legal. Intrebarea este daca s-a diminuat suprafata si la restul vecinilor sau doar la dumneavoastra. Daca s-a diminuat si la restul vecinilor atunci clar este o lipsa de suprafata in zona.
Terenul este imprejmuit de gard in totalitate de foarte multi ani.
Diminuarea de suprafata este doar la mine, toti ceilalti vecini sunt ok cu suprafetele lor.

~ final discuție ~