avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lungime front stradal cand este si servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lungime front stradal cand este si servitute

Buna ziua,

Am o intrebare la care nu gasesc raspuns oricat as cauta in forum.

Urmeaza sa achizitionez o parcela de 600mp. Parcela momentan nu are in CF drum de servitute, chiar daca in spate este alta parcela infundata, a altui proprietar.

Parcela pe care o achizitionez are front stradal 12m si lungime 50m, iar cea din spate e identica in prelungire. Sunt constient ca cel din spate poate cere drum de servitute, care va fi pe toata lungimea parcelei mele.

Regulile de urbanism in localitate pentru a putea construi sunt: 500mp minim parcela, front stradal 12mp minim.
Intrebari:
1. Frontul stradal va ramane tot 12m chiar daca va aparea drum de servitute, sau se scade cu latimea drumului de servitute rezultand front stradal de 8m?
2. Suprafata parcelei va fi considerata 600mp pentru autorizatie de constructie, sau se vor scadea 200mp servitute iar eu voi ramane cu 400mp, rezultand teren neconstruibil?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Reconstituire parcela in intravilan, l18/1991 interval interval Trebuie sa mi se reconstituie in baza L18/1991, printre altele, o parcela in intravilan de 400mp. Parcela mea avea dimensiunile 8mx50m Primaria imi propune cam ... (vezi toată discuția)