avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 338 din Codul de procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 338 din Codul de procedura penala

Conform Art. 338 din Codul de procedura penala, procurorul este obligat să rezolve plângerea împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală în termen de cel mult 20 de zile DE LA PRIMIRE şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanţei.
Intrebare: la ce se refera exprimarea "de la primire", in cazul in care plângerea împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală a fost transmisa pe email-ul Parchetului de pe langa Tribunal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Stancu , Avocat 12:28, 23 Februarie 2024
Bună dimineața! Termenul se calculează din data primirii email-ului.
Va multumesc!
Nu am primit un replay cu confirmarea primirii emailului. Este sufiecienta dovada emailului trimis de mine, din forderul Trimise?
Nu toate unitățile de Parchet au facute setările pentru replay automat. Verificati dacă adresa de mail este corecta si atat. in ultima vreme, f rar se incadreaza cu raspunsul in termenul de 20 de zile. Succes.
Trebuie mentionat ca, potrivit actualelor prevederi legale, se poate face plangere doar impotriva ordonantei de clasare, nu si impotriva celei de renuntare la urmarirea penala, in acest caz putandu-se depune concluzii impotriva confirmarii la termenul fixat de judecatorul de camera preliminara in vederea confirmarii ordonantei de renuntare la urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta clasare costel58 costel58 In urma comunicarii unei ordonante prin care s-a dispus clasarea unui dosar penal , am depus o plangere catre prim-procurorul Parchetului impotriva acestei ... (vezi toată discuția)
Ordonanta parchet ada123456 ada123456 in urma unei plangeri penale , la solutionare am primit NUP cu amenda administrativa 1000 ron , partea reclamanta a facut plangere in termenul resp de 20 zile ... (vezi toată discuția)