avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, in urma negocierilor sindicat-patronat , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, in urma negocierilor sindicat-patronat , s-au obtinut ...

Buna ziua, in urma negocierilor sindicat-patronat , s-au obtinut majorari salariale.Daca nu fac parte din sindicat este posibil sa nu primesc marirea salariala?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 26 Februarie 2024
Negocierile au ca baza contract colectiv de munca ?
da
Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toți angajații/lucrătorii din unitate, în cazul contractelor colective de muncă încheiate la acest nivel.
Se poate face act aditional la CCM care sa excluda maririle negociate de sindicat, pentru cei care nu fac parte din sindicat?
Multumesc!
Nu , intrucat ccm se aplica la toti salariatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere clauze ccm la nivelul unitatii Patience Patience Pentru negocierea clauzelor CCM - act aditional la CCM existent la nivelul unitatii, convocarea se face doar pentru Reprezentantii salariatilor sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura speta etta etta coeficientii de ierarhizare din cadrul unui CCM la nivel de ramura trebuie obligatoriu aplicati? lucrez la o societate de prestari servicii publice si de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea unui contract colectiv de munca dorianhodisan dorianhodisan La nivel de unitate s-a incheiat un contract colectiv de munca la care sunt parti: unitatea angajatoare, sindicatul SANITAS si - conform contractului ... (vezi toată discuția)