avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul dintr-o asociatie de proprietari poate fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul dintr-o asociatie de proprietari poate fi reprezentat ...

Proprietarul dintr-o asociatie de proprietari poate fi reprezentat in adunarea generala de catre o persoana care nu e proprietar in acel bloc? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:25, 13 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate, dar cu impuernicire semnata de proprietarul respectiv.
Imputernicirea trebuie facuta obligatoriu la notar in forma autentica sau este suficient sa fie scrisa, datata si semnata de proprietar?
Legea nu spune de forma autentica, probabil in imputernicire trebuie trecute niste date personale, gen CNP, serie numar CI, care nu pot fi stiute de oricine.
Multumesc pt.raspuns
Trebuie sa stiti ca asociatia de proprietari este formata din membri (proprietari care au semnat o adeziune de membru, un tabel nominal, a semnat aordul de asociere).
Asadar, daca un membru al as. prop. nu se poate prezenta la AG, poate imputernici - asa cum s-a explicat, o alta persoana care sa-l reprezinte in AG.
Daca cel care nu se poate prezenta la AG, nu este membru al as. prop., cred ca nu poate imputernici o alta persoana sa-l reprezinte in AG. Chiar proprietarul din bloc care nu este membru al as. prop., poate participa la lucrarile AG, dar va avea, doar statutul de observator. In aceasta situatie, mai are sens sa imputerniceasca pe un altul, sa-i reprezinte interesele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari , adunare generala. yotantzy yotantzy Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)
Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)