avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintare politia locala sector 1
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintare politia locala sector 1

Buna ziua,

Am gasit astazi lipita pe usa apartamentului o instiintare din partea politiei locale sector 1 pentru a trimite in termen de 5 zile datele soferului care a incalcat prevederile art 143 lit a/ 142 lit f in data de 20.09.2023. Toate bune si frumoase doar ca eu in acea zi am fost la serviciu si masina cu mine intr-o cu totul alta zona parcata regulamentar pe locurile primariei (parcarea platita toata ziua). In zona indicata de politia locala nu am parcat de peste 10 ani, maxim am trecut pe acolo fara a opri.

Dupa o convorbire telefonica cu cei de la politia locala am trimis un email cu povestea de mai sus.

Cele 5 zile cred ca sunt calendaristice si cum urmeza weekendul mai raman doar luni si marti pentru a primi clarificari pe email din partea politiei locale.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt obligati sa arate poza sau macar sa specifice marca, modelul culoarea autovehiculului (adica mai mult decat numarul de inmatriculare)? La acea data masina nu avea cum sa fie nici macar in treacat pe acolo, daramite parcata...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutm82 , utilizator 21:32, 26 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti-va martori (nu din familie) care sa poata confirma versiunea dvs. si nu va ingrijorati. Nu se poate, cel mult, decit sa va fie comunicat un PV de contraventie, care poate fi contestat in instanta, printr-o plingere contraventionala. In instanta (ca si in plingerea contraventionala) puteti cere ca politia locala sa prezinte probe video/foto ale faptei pentru care vor sa va sanctioneze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
latka, utilizator
Am rezolvat-o pana la urma. Le-am facut o vizita, au verificat poza si au descoperit ca cine a completat instiintarea a confundat M cu N in numarul de inmatriculare. Si uite asa in loc sa il sanctioneze pe cel care a gresit, au incercat sa ma sanctioneze pe mine.

~ final discuție ~