avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, dupa expirarea contractului de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, dupa expirarea contractului de munca pe perioada determinata, ...

Buna ziua, dupa expirarea contractului de munca pe perioada determinata, daca acesta a expirat de drept conform art. 56 alin. (1) lit. i) din Lege 53/2003, imi puteti spune mai exact ce restrictii are angajatorul privind angajarea ultererioara pe acelasi post? De exemplu: are voie din punct de vedere legal sa angajeze pe altcineva pe acelasi post decat fostul salariat care a ocupat anterior postul? La fel si daca angajatorul avea un post vacant si nu l-a informat pe fostul salariat despre asta inainte sa expire contractul, a comis o inegalitate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
ZidanGhepard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 25 Februarie 2024
In acest caz , angajatorul nu are nici o restrictie , poate angaja pe cine considera potrivit pe acel post . Un CIM incetat de drept , angajat si anajator nu mai au nici drepturi , nici obligatii reiproce . De asemenea , angajatorul nu are nici o obligatie legala de a informa salariatul de existenta unor eventuale posturi vacante .
Art. 86 C.mun.
(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
...

Daca angajatorul nu a anuntat salariatul despre posturile vacante, desii in realitate au existat, este acesta un prilej de al actiona in judecata si cere instantei de judecata reintegrarea inapoi in munca?
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Reintegrarea nu aveti cum sa obtineti , intrucat incetarea de drept opereaza in virtutea legii . Probabil ca veti obtine doar despagubiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata. ordo ordo Contract de munca perioada determinata Bună seara , În data de 13.09.2021,am primit o oferta de job.La discuțiile avute mi-au promis șase luni de ... (vezi toată discuția)
Comunicare locuri vacante lpanait lpanait Din punct de vedere legal, se face referire la obligatia unei firme/companii, sa declare la AJOFM posturile vacante. Exista stipulat undeva faptul ca o ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata adysan adysan buna ziua,la trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata,pe acelasi post,trebuie sa dau din nou concurs?mentionej ca in institutia la care ... (vezi toată discuția)