avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dureri de dinti dupa fatete dentare, dinti slefuiti ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dureri de dinti dupa fatete dentare, dinti slefuiti excesiv

Buna seara, acum un an am fost la o clinica dentara (din provincie) renumita, pentru fatete. In cinci luni de la cimentarea lor, au cazut 2 fatete, iar la 4 dinti, fatetele au fost puse prea jos si de atunci am dureri permanente la acesti dinti. De fapt ma dor toti dintii, probabil in functie de cat de mult au fost slefuiti. Cand a cazut una dintre fatete, mi-am vazut dintele slefuit pana aproape de gingie, desi medicul nu are voie sa taie mai mult de 1 mm din dinte, pentru ca intra in smalt. Medicul a negat ca a slefuit mai mult, desi i-am trimis poza cu dintele macelarit. Fatetele au fost inlocuite acum 6 luni la clinica-mama din Bucuresti, insa durerile de dinti au ramas si chiar sunt mai intense dupa inlocuirea fatetelor. Ma trezesc de multe ori noaptea din somn cu dureri de dinti si senzatii de arsura. Iau analgezice zilnic, de un an de zile, insa ele nu inlatura si senzatia de arsura. Am consultat un avocat, dar mi-a spus ca e mai greu de dovedit malpraxisul, pentru ca ar trebui sa existe o legatura cauzala intre slefuirea dintilor si durerile pe care le am. Oare dintele redus la un sfert din cat era si faptul ca au aparut durerile la 9 zile de la cimentarea fatetelor nu inseamna ca e o legatura? Mai mult, medicul de la Bucuresti a confirmat ca dintii ma dor din cauza ca medicul din provincie a luat prea mult din dinte si pentru ca dintii au fost retraumatizati (cand au fost date jos fatetele si inlocuite cu altele), probabil intr-un moment de sinceritate, pentru ca am inceput sa plang in fata lui. Fatetele au fost inlocuite gratis si sunt ok acum, pentru ca sunt in garantie, insa durerile la dintii de sub ele sunt de nesuportat si permanente. La clinica exista radiografii si scan-uri cu toate fazele pregatirii dintilor, inainte si dupa punerea fatetelor. Oare ce m-ati sfatui sa fac? Orice sfat ar fi bun. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
Gabriela_124, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 04:33, 25 Februarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru fatete dentare dintii se slefuiesc extrem de putin si chiar si asa exista riscul sa devina sensibili la cald-rece iar procedura este ireversibila . Faptul ca v-au fost slefuiti mai mult decat era necesar este greseala medicului si cred ca puteti obtine castig de cauza in instanta cu un avocat bun . Pentru durerile dentare nu aveti alta solutie decat sa va faceti opturatii de canal , poate nu este nevoie chiar la toti . Este adevarat ca dintii opturati nu mai sunt hraniti , devin dinti morti si in timp cedeaza dar nici nu puteti suporta la infinit . Oricum , n-o sa aveti probleme cel putin 10 ani iar dupa aceea va puteti face niste implanturi , care sunt deja accesibile .
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2024
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu stomatolog de bucuresti, bani aruncati pe geam CosminaM8 CosminaM8 Buna ziua. Acum un an m-am prezentat la un anumit stomatolog 'celebru' in Bucuresti cu dorinta de a imi pune fatete, atat sus cat si jos. Avand foarte multa ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)