avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare declaratie unica la venit din chirie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare declaratie unica la venit din chirie

Buna seara,
va rog mult sa ma lamuriti si pe mine,in cazul declaratiei unice.Am depus estimare chirie an 2022, de exmplu 1000 lei.Anul urmator cand am depus declaratia unica la realizari 2022 ,am trecut tot 1000 de lei,pentru ca atat avusesem si am inregistrat in plus la realizat val ridicata din dividente cu plata cass.Cand am vrut sa platesc,de la ANAF mi au spus ca imp pentru venituri din chirii este dublu,pentru faptul ca,am dublat valoarea si ca la realizat,trebuia sa nu mai trec tot val de 1000 de lei,pentru ca era aceeasi suma ca din estimat,trebuia sa trec zero.Aici nu sunt lamurita.Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cocoranum , utilizator 19:34, 28 Februarie 2024
Da daca aveti chiria in lei nu mai trebuia trecuta si in 2023 cand ati completat declaratia unica ( pt anul 2022) . Era de ajuns in 2022 cand atiu estimat chiria pentru anul 2022 care era si finala pt impozit.

Va trebui sa faceti declaratie rectificativa la Declaratia unica depusa in 2023 si sa nu mai treceti nimic la CAP I - pt anul 2022.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~