avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Doresc să știu dacă un liceu care are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Doresc să știu dacă un liceu care are 51 de angajați, ...

Bună ziua!
Doresc să știu dacă un liceu care are 51 de angajați, dintre care profesori cu normă întreagă și profesori plătiți cu ora, trebuie sa angajeze s-au să plătească contribuție pentru persoane cu dizabilități conform legii 448/ 2006. Menționez că sunt angajați plătiți cu ora, fără normă întreagă.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 26 Februarie 2024
1. Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

2. Autoritățile și instituțiile publice, precum și persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute de lege, pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și/sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de muncă persoana cu dizabilitati, incadrata gr. iii marius 1968 marius 1968 Buna seara In contextul OUG 60 2017, este posibila angajarea cu contracte de munca de cate o ora pe zi a unei persoane cu dizabilitati, incadrata in gr. III, ... (vezi toată discuția)
Legea 448/2006 modificata in august prin legea 193/2020 permite ... apetra apetra Legea 448/2006 modificata in august prin Legea 193/2020 permite angajatorilor sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand echivalentul a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu ... JILAVEANU MARIA JILAVEANU MARIA Buna ziua. Firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu de 50 de angajati trebuie sa plateasca fond de handicap, in cazul in care nu are ca ... (vezi toată discuția)