avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Deoarece legile s-au mai schimbat .........
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Deoarece legile s-au mai schimbat .........

Deoarece legile s-au mai schimbat de cand m-am pensionat pentru limita de varsta ( in august 2016 ) intreb :
1 - acum , ca pensionar pt. limita de varsta , am voie sa ma angajez si sa pastrez si pensia?
2 - daca ” da ” ce fel de contract de angajare sau colaborare sau alte forme imi sunt permise ?
3 - daca ” da ” atunci noul angajator este obligat sa treaca in cartea mea de munca si deci sa ma declare la fortele de munca (nu stiu daca m-am exprimat corect) ?
4 - daca ma angajez insa angajatorul nu ma declara dar , totusi imi da adeverinta ca am lucrat la compania lui pe perioada cutare......pana la cutare mi se va lua in considerare acea adeverinta la recalcularea pensiei pt. limita de varsta ?
Multumesc pentru raspunsuri.........Stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:07, 27 Februarie 2024
1. Puteti cumula pensia cu salariul.

2. Contract individual de munca.

3. In carnetele de munca nu se mai opereaza inscrieri incepand cu 01.01.2011. Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

4. Daca figurati in stagiul de cotizare la Casa de Pensii, perioada respectiva se ia in considerare la recalculare.

~ final discuție ~