avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu pe card, vechime in munca Buna seara! Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu pe card, vechime in munca Buna seara! Am primit o adeverinta ...

Salariu pe card, vechime in munca
Buna seara!
Am primit o adeverinta cu vechimea in munca de la ANAF si am obsevat ca am 3 ani lipsa din ultimii 14 ani munciti.
Nu am lipsit deloc si nici nu mi-am luat toate zilele de concediu. Din adeverinta lipsesc cate doua, trei luni pe an.
Mai pot recupera vechimea?
O alta problema este incasarea salariului pe card. Sunt diferente intre sumele din adeverinta si cele incasate. Se pare ca nu apar sumele incasate suplimentar desi la specificatia incasarii scrie "plata salarii".
Pot fi tras la raspundere pentru achitarea impozitelor, taxelor, etc?
Daca nu solicitam acea adeverinta nu observam aceasta problema.
Anul trecut am incasat sume lunare triple fata de salariu, fiind detasat in strainatate dar pe adeverinta este trecut salariul din contract.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 17:31, 27 Februarie 2024
In adeverinta de la ANAF apare baza de calcul pentru contributii si impozit si nu netul incasat, poate ati avut venituri pentru care la vremea respectiva nu se datorau contributii sau impozit, de ex. indemnizatii de deplasare, delegare, diurna...
Nu am vazut statele de plata niciodata dar mai mult ca sigur sunt trecute platile declarate. Nu stiu cum pot fi incadrate sumele incasate peste valoarea din contractul de munca. Am solicitat administratorului semnarea unei declaratii prin care recunoaste platile efectuate si faptul ca va rectifica D112 dar a refuzat pe motiv ca va solicita informatii de la biroul de contabilitate.
In luna ianuarie am incasat 9600 lei si in D112 apare baza de calcul 9500, venit baza impozit 6626 (fara deplasari, diurne, etc...doar ore suplimentare dar in ponaj apar doar 8 ore zilnic)
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
vitalsmart, utilizator
Sa nu fi trecut din greseala alte sume ... este posibil
Nu s-au facut plati din greseala. Sunt plati meritate si acceptate de administrator! Am primit chiar aproximativ 10000 lei salariu, timp de doi ani doar ca angajatorul a declarat mai putin. Aici nu stiu ce consecinte pot sa apara! Multumesc foarte mult pentru timpul acordat!
pentru dvs nicio consecinta, pentru el poate fi acuzat de evaziune fiscala.