avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, vreau sa va pun o întrebare în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, vreau sa va pun o întrebare în legătură cu alimentarea ...

Bună ziua, vreau sa va pun o întrebare în legătură cu alimentarea cardului de alimente. Sunt pensionară am ieșit la pensie anticipat parțial cu data de 17.11.2023, decizia am primit-o pe 21.12.2023, iar pensia pe 20 ianuarie 2024 pentru noiembrie, decembrie și ianuarie. În februarie am primit pensia pe card. Am pensia mai mica de 2000 lei.Acum în februarie așteptăm să îmi dea și mie cei 250 lei pentru alimente și nu am primit. Azi am fost la casa de pensii am întrebat și a zis d-na de la ghișeu ca am luat bani în ianuarie adică pensia și ca îmi da pentru alimente abia în aprilie, ca nu am drept acum. Va întreb ca am citit legea scrie ca se dau pensionarilor și etc. D-na a zis ca am luat pe ianuarie un rest și nu m-a trecut pe februarie. Am drept la acești bani de alimente prima transa din an?
Cel mai recent răspuns: BarbuViorica , utilizator 18:23, 27 Februarie 2024
Nu Casa de Pensii gestioneaza acest ajutor , ci Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene , fondurile sunt de la UE . Suma respectiva nu intra pe cardul de pensie . Veti primi un alt card prin posta , cu care veti putea achizitiona doar alimente , si nu veti putea scoate acei bani de la bancomate . Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale este cel care stabileste listele de beneficiari , iar pentru sumele platite in februarie s-au luat probabil persoanele care indeplineau conditiile la 31.10.2023 . Foarte probabil , listele s-au actualizat la 31.01.2024 , unde ar trebui sa figurati si dvs. ca beneficiar .
Știu ca am un astfel de card de cumpărături de acum 2 ani când mi-a murit soțul, dar pe el apare zero. Va spuneam ca d-na de la Casa de pensii a spus ca nu am dreptul, deși am luat pensia pe 3 luni și 10 zile. Cei de la pensii fac listele cu beneficiarii și le trimit la cei cu fonduri europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sint pensionara cu pensie minima de 1125 lei din 2023 martie,am ... Miklos Rozalia Miklos Rozalia Sint pensionara cu pensie minima de 1125 lei din 2023 martie,am primit prima pensie în iunie,in octombrie am primit cardul pentru alimente însă fara sa fie ... (vezi toată discuția)
Tichete de calatorie PMIMI PMIMI Observam ca nimeni nu intreaba unde sunt tichetele noastre de calatorie pentru anul 2013. Daca aveam nevoie de bilete de tren pentru o statiune de tratament in ... (vezi toată discuția)
Pe data de 7 decembrie am primit un punctaj marit la punctul ... Bibi29 Bibi29 Pe data de 7 decembrie am primit un punctaj marit la punctul de pensie adica de la 1.27565 punctaj mediu anual la 1.42873 punctaj mediu anual datorita faptului ... (vezi toată discuția)