avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit amenda pentru ca nu am avut rovinieta în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit amenda pentru ca nu am avut rovinieta în ziua când ...

Am primit amenda pentru ca nu am avut rovinieta în ziua când am vândut autoturismul.
Ideea este ca acel cumpărător nu și-a mai luat rovinieta și amenda a venit pe numele meu la primărie.
Am plătit amenda și as vrea sa o anulez în instanță. Cum as putea sa fac lucrul acesta?
Sunt costuri pentru a demara procedura de anulare în instanță?
Va rog mult as vrea sa ma îndrumați punctual cu ce am de făcut.
Mulțumesc pentru înțelegere!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:51, 29 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti o plingere contraventionala, impotriva acelui PV, la judecatoria de care apartineti, si sa cereti anularea PV de contraventie, motivul fiind decizia nr. 4 din 2018 a ICCJ.
[ link extern ] /
Daca nu va descurcati, folositi serviciile unui avocat, cautati un prieten care va poate ajuta, sau va documentati dvs., folosind internetul. Aveti 15 zile la dispozitie, de la data comunicarii acelui PV.
Exemple de resurse :
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
latka, utilizator

latka a scris:

Trebuie sa depuneti o plingere contraventionala, impotriva acelui PV, la judecatoria de care apartineti, si sa cereti anularea PV de contraventie, motivul fiind decizia nr. 4 din 2018 a ICCJ.
[ link extern ] /

Am citit linkul furnizat de dvs., nu cred că este nevoie să se invoce această decizie: ea se referă la practica neunitară a instanțelor în materie. Aici întrebarea este: a cui era mașina în momentul în care s-a aplicat amenda? Dacă cei doi au semnat contractul de vânzare/cumpărare într-o zi, la o anumită oră, acela este momentul în care a avut loc transferul de proprietate? Sau transferul de drept are loc de la ora 00:00 a zilei următoare? Forumistul nu ne precizează dacă este ceva menționat în contract. De ținut minte la încheierea unor astfel de tranzacții.

Așa se întâmplă când deținem mașini fără ITP, RCA, rovinietă valabile, pe motiv că nu circulăm.
Atunci care ar fi motivatia in drept a cererii de anulare a PV de contraventie ? Deciziile ICCJ sunt izvor de drept.
Ca s-a facut sau nu transmiterea dreptului de proprietate e o alta poveste. Instanta va analiza dovezile puse in copie dublu exemplar, la dosarul cauzei, de catre petent si va decide.

Si oricum, in momentul sanctionarii, si aplicarii amenzii, masina era de mult a cumparatorului. Cred ca ati vrut sa ziceti de momentul savirsirii faptei. Acesta nu poate fi decit dupa semnarea contractului de V-C si inminarii masinii in schimbul banilor. Adica dupa transferul de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~