avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara!! Sunt o fata de 14 ani care vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara!! Sunt o fata de 14 ani care vrea sa devina procuror..Voiam ...

Bună seara!! Sunt o fata de 14 ani care vrea sa devina procuror..Voiam sa știu dacă eu, ca copil pot participa la un proces (fără sa cunosc pe nimeni)...Eu, m-am informat și în Constituția României la
titlul 3, art.127 spune ca oricine poate participa la sedintele de judecata publice mai puțin la cele prevazute de lege..A, și de unde pot știi dacă o ședințe de judecata este publica?? Mulțumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:18, 29 Februarie 2024
Da, poti participa. In majoritatea cazurilor, sedinta este publica, iti poti da seama, la nivel empiric vorbind, si dupa "zarva" care este in preajma usii unei sali de judecata, daca e o sedinta penala publica lumea tot intra si iese pe masura ce inainteaza cauzele.
Din păcate nu poți dacă nu ești majoră. Potrivit codulul de procedură penală art. 352 alin. 2 nu pot participa la ședința de judecată minorii sub 18 ani. Desigur, se exceptează cei care au legătură cu cauza, dar așa că. public nu. Și nici nu se prevede că ai putea fi însoțită de un adult. Concluzia este ca nu poți.
Ok, mulțumesc frumos!!

Ștefania_26 a scris:

Din păcate nu poți dacă nu ești majoră. Potrivit codulul de procedură penală art. 352 alin. 2 nu pot participa la ședința de judecată minorii sub 18 ani. Desigur, se exceptează cei care au legătură cu cauza, dar așa că. public nu. Și nici nu se prevede că ai putea fi însoțită de un adult. Concluzia este ca nu poți.

Ok, mulțumesc!!

abuzinserviciu99 a scris:

Da, poti participa. In majoritatea cazurilor, sedinta este publica, iti poti da seama, la nivel empiric vorbind, si dupa "zarva" care este in preajma usii unei sali de judecata, daca e o sedinta penala publica lumea tot intra si iese pe masura ce inainteaza cauzele.

Minorii nu au voie în sala de judecată.
Nu se aplica publicitatea ședinței în cazul lor.

Oricum, nu prea ati vedea spectacol în sala de judecată.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~