avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna Seara, Sunt hartuita constant, de 3 ani de zile, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna Seara, Sunt hartuita constant, de 3 ani de zile, de vecinul ...

Buna Seara,
Sunt hartuita constant, de 3 ani de zile, de vecinul de apartament. Ma agreseaza verbal, imi distruge bunurile - masina, usa (am depus plangeri la politie si nimic). Omul are probleme psihice, a hartuit multe femei in bloc, nu s-a luat nici o masura. Ma pot indrepta legal spre familie, care, nu il evalueaza psihologic si nu il interneaza? Conform celor declarate de politie, doar familia il poate interna, dar nu o fac. Am o cauza reala? Mentionez ca am parte de injurii, amenintari la viata, masina vandalizata de nenumarate ori, usa de la intrare vandalizata cu obiect contondent. Sunt disperata, va rog, ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:54, 27 Februarie 2024
Conform celor declarate de politie, doar familia il poate interna, dar nu o fac.

Regimul măsurilor de siguranţă - Internarea medicală -
Codul penal
Art. 110. -
Când făptuitorul este bolnav psihic, consumator cronic de substanţe psihoactive sau suferă de o boală infectocontagioasă şi prezintă pericol pentru societate, se poate lua măsura internării într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
Sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala sau autoritatea pentru protectia copilului care detin departament specializat care are autoritatea si competenta sa dispuna comisie sociala sa verifice sesizarea si in cazuri motivate sa dispuna internare in unitate specializata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea la tratament medical si internarea medicala kosmin87 kosmin87 Buna seara. As dori sa supun atentiei dumneavoastra o chestiune in care va rog respectuos sa ma ajutati cu o opinie de specialist. Care sunt noutatile aduse ... (vezi toată discuția)
Discernamant dpdv juridic vs. medical aidu aidu Procurorul a intrebat: -daca se evidentiaza existenta unei maladii psihice de natura sa afecteze capacitatea persoanei de a discerne sau de a se ... (vezi toată discuția)