avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal - furt in Germania cu recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal - furt in Germania cu recuperare prejudiciu

Buna ziua ! In urma cu vreo 2 saptamani am facut o greseala mare. Ma aflam pe teritoriul Germaniei impreuna cu un coleg de munca, am coborat la un bar iar dupa ce am consumat putin mai mult alcool decat trebuia am luat proasta decizia de a sustrage cardul lui si a retrage o suma de aproximativ 350 de euro.
A doua zi am fost la politie cu el, depunand o plangere, loc unde eu am fost luat in evidenta prin amprente si poze, nu mi am recunoscut fapta si am fost lasat sa plec, doar telefonul a ramas la politie eu primind o foaie care atesta acest lucru,
In aceeasi zi, dupa ce am fost la politie am discutat la firma sa mi se opreasca suma retrasa de pe cardul colegului, fiind concediat iar eu am plecat inapoi in tara.
De la firma s-a stabilit ca a doua zi dupa plecarea mea colegul sa se duca sa retraga plangerea.
Da, imi regret fapta stiu ca am gresit,
Am discutat cu politia via email insa nu mi-au oferit nicio informatie concreta.

Tinand cont ca nu am recunoscut fapta, nu mai am nicio fapta in trecut de natura penala sau nepenala, n-am mai fost urmarit iar prejudiciul a fost recuperat, la ce ma pot astepta eu fiind in tara acum.

Multumesc si inca o data stiu ca am gresit enorm si regret ceea ce am facut !
Nu aveți cum sa aflați informații de la av care.profeseaza în legislația din România.Pt un răspuns ar trebui sa discutați cu un av german sau cu un av român stabilit în Germania și care profesează în legislația respectiva.Daca sunteți angajat cu forme legale ar trebui sa aveți o asigurare la un av german ,asig care se plătește lunar putând beneficia de sprijin la nevoie.O consultație în Germania nu costa ca în România 40,50 E iar dacă dvs ați avut bucurie la 300 de E ma îndoiesc ca va permiteți sau sunteți dispus sa plătiți la tarifele de acolo.

~ final discuție ~