avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In decembrie 2023 am știut ca in luna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In decembrie 2023 am știut ca in luna ianuarie se ...

Buna ziua,
In decembrie 2023 am știut ca in luna ianuarie se majorează preturile. Si am vorbit cu seful de sala la un restaurant ca este un anumit preț pe meniu. In contract zice ca daca se maresc preturile la carne si ce tine de meniu corespunzător se modifica si prețul la meniu. Dar șeful de sala mi-a garantat ca nu se modifica ca am vorbit un preț si acela rămâne stiind de majorare. Vorbesc de meniul de persoana pentru un botez. In ianuarie am sunat sa clarificam niște aspecte din contract și sotul a înregistrat conversația ca sa nu uite sa imi transmită tot. In conversația din ianuarie mi-a garantat iar ca nu se modifica pretul. Iar astăzi cu 3 zile la eveniment ma suna sa imi zica ca se mărește pretul cu 30 de lei pe meniu, asta însemnând o suma destul de mare pt. Fiecare meniu. Justificatia este ca pe baza contractului am modificat. Sambata trecuta, cu o săptămână înainte de eveniment mi-a garantat ca iar atat este pretul si nu sunt modificări. Nu pot anula evenimentul sa fac in alta locație ca sunt strânsă cu usa si am dat invitaiile. Alți membrii de familie deja si-au luat cazare ca vin din alt oras. Pot folosi înregistrarea dupa eveniment la politie? Pt ca mi-au garantat un preț doar pe gura si altul cu 3 zile inainte de botez? Stiu ca nu am voie sa înregistrez doar cu acordul lui, dar nu am crezut ca o sa se întâmple asta. Înregistrarea e o pura coincidenta ca sa nu omita ceva sa imi zica mie. Pot sa ii zic si lui de înregistrare?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
Geodoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:38, 28 Februarie 2024
Bună ziua,

Nu este în mod necesar o problemă faptul că ați înregistrat, căci în cazul dumneavoastră puteți justifica un interes legitim (art 226 alin. (4) Cod Penal).
Pentru problema legată de preț, ar trebui studiat contractul pe care l-ați încheiat de către un jurist, pentru a vedea dacă și în ce condiții poate prestatorul de servicii să modifice prețul.
În principiu, în funcție de contract, ați avea 2 opțiuni:
1. plătiți prețul solicitat de prestator și îl dați ulterior în judecată și cereți restituirea diferenței de preț + penalități;
2. anulați evenimentul și solicitați prestatorului să vă despăgubească pentru toate prejudiciile suferite.
contractul e semnat, agreat, clar? se aplica. inregistrarile nu folosesc la nimic. verba volant
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~