avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara,mă poate ajuta cineva cu ce înseamnă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara,mă poate ajuta cineva cu ce înseamnă aceasta rezoluție,și ...

Bună seara,mă poate ajuta cineva cu ce înseamnă aceasta rezoluție,și daca imi redobândesc permisul acum?
"Ora estimata: 9:00
Complet: C8P - BN
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art.337 al.1 CP, cu aplicarea art.396 al.10 CPP, condamnă pe inculpatul X( , fără antecedente penale) la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prevăzută de art.337 C.p. În baza art. 91 CP, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani pentru inculpat, conform dispoziţiilor art. 92 CP. În baza art. 93 alin. (1) CP, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Galaţi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. În baza art.93 al.(2) lit.b Cpp, obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) CP, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului X sau a ?colii Gimnaziale „Anghel Rugină” pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) CP, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 CP, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere, în caz de neexecutare a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege, în caz de neîndeplinire integrală a obligaţiilor civile stabilite prin hotărâre, afară de cazul în care dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească, precum şi în caz de săvârşire a unei noi infracţiuni. În baza art. 274 alin. 1 Cpr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 28.02.2024.
Document: Hotarâre 75/2024 28.02.2024"
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:30, 10 Aprilie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. „Ce înseamnă aceasta rezoluție?” Înseamnă dispozitivul sentintei, adica partea din hotarare in care se specifica in final ce anume a dispus instanta de judecata in sarcina dvs.
In ceea ce priveste permisul de conducere, nu, nu îl redobanditi acum, ci îl redobanditi conform celor de mai jos.

Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare: a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate; b) a trecut un an de la data grațierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei; c) a intervenit amnistia; d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a fost executată integral ori executarea acesteia a încetat în alt mod prevăzut de lege; e) a intervenit reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot recupera permisul dupa sentinta de condamnare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului? dariusgabriel dariusgabriel 22.02.2019 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet 4 penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 2 Cpp rap. la art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu acord de recunoaștere Maria1717 Maria1717 Ce înseamnă aceasta sentința? Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal , cu art. 396 alin. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua azi am fost judecat pentru conducerea sub influența ... Bacea Vasile Bacea Vasile Buna ziua azi am fost judecat pentru conducerea sub influența alcoolului am avut 1,83 in sânge , și mi-a dat tip soluție condamnare cu acord de ... (vezi toată discuția)