avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Emailuri recuperare creante primite gresit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Emailuri recuperare creante primite gresit

Buna ziua,
De ceva timp tot primesc mailuri de la Horacredit sa confirm contul sau ca nu e confirmat contul, am mai primit si cum ca s-a platit rata, dar EU NU AM credite la ei. I-am tot contactat si la telefon si prin mail sa le explic acest lucru si sa le spun sa schimbe adresa de email din sistem cu cea a clientului corect, dar fara niciun rezultat pana acum.
Dar acum am primit mail de la o societate de avocati specializati pe recuperare creante probabil, ca sa platesc ratele cat mai repede. Le-am dat si lor mail ca nu eu sunt clientul si ca au adresa de email gresita si sa rezolve; dar aceste mailuri incep sa devina f agasante, chiar daca nu sunt pentru mine.
Cum pot rezolva, ANPC-ul e de ajutor in acest caz sau ce solutii sunt?

Eu m-am speriat initial si am cautat pe biroul de credite daca nu cumva a deschis cineva ceva cu datele mele, dar nu e nimic in plus fata de ceea ce am eu.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
Dede123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:46, 1 Martie 2024
Buna ziua, notificarile si emailurile sunt adresate dvs.? Corespund datele de identificare ale dvs cu cele ale debitorului? Caci daca este asa, trebuie sa faceti demersuri juridice, nu simole telefoane si email-uri sa nu va treziti chemat in judecata.
Ei nu mi-au furnizat nicio data personala, nume, cnp, data nastere sau nr de telef a pers care are creditul, nici in email nu este nicio data personala, nici macar o adresare cu un nume.. Este trimis catre adresa mea de email si cam atat… destul de vag
(Adresele de email de care care primesc nu sunt fake, am verificat pe site-urile lor)
Nu asta v-am intrebat. Intreb daca notificarile cuprind si alte date de identificare care corespund cu ale dvs, nu numai numele si adresa de email. Nu v-am intrebat daca ati furnizat dvs datele.

~ final discuție ~