avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Faliment ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Faliment ?

Buna ziua. Am nevoie de indrumare din partea dumneavoastra.

In momentul de fata, societatea mea este inactiva din punct de vedere fiscal. Deschisa in 2020, am factura aproximativ 30-40 de facturi, trecute prin contabilitate, apoi am renuntat la ideea de afacere nefacand nimic pentru a opri activitatea. Situatia firmei nu a fost inchisa, lunile au trecut, impozitele au venit. In momentul de fata, firma este datoare 6000 - 7000 euro, amenda a fost luata.

Ce pot face in situatia de fata? Eu nu imi permit sa dau banii astia sa pot activa firma. Se poate face un formular la ANAF sa platesc lunar o suma, sau sa o declar in faliment si sa deschid alta firma?

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:55, 1 Martie 2024
Buna ziua, insolventa o puteti cere daca depasiti pragul de 50.000 lei la totalul datoriilor, altfel puteti sa incercati sa faceti o esalonare cu Anaf sau alte variante in functie de interesele dvs.
Mulțumesc pentru răspuns. Am trimis un email către ANAF pentru o plată eșalonată, dar m-a redirecționat către SPV sa verific acolo, eu neavând cont sau alte cunoștințe.
Poate ca v-au redirectionat sa depuneti acolo cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata a datoriilor catre fisc si lipsa documente contabile a unui srl declarat inactiv. Conrad Conrad Buna seara, azi am primit o scrisoare prin care sunt instintat ca a inceput procedura de executare silita pentru datoriile fiscale ale societatii a carui ... (vezi toată discuția)
Asociat decedat dan6i dan6i Sunt asociat la un S.R.L care nu mai are nici un fel de activitate de cel putin 5 ani, dar are datorii la stat. Asociatul meu a decedat. Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma miki36 miki36 Buna seara, In anul 2015 am infiintat o firma pe care am suspendat-o in 2016 pentru ca nu a mers deloc aducem bani din casa pentru chirie.Datori la stat sau ... (vezi toată discuția)