avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Locuiesc într-un bloc iar societatea care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Locuiesc într-un bloc iar societatea care asigură ...

Bună ziua! Locuiesc într-un bloc iar societatea care asigură administrarea a încălcat prevederile contractuale inițiale și nu numai. 1. Pentru serviciile de administrare aplică regula plății în cotă parte indivă, conform art 85 din Legea 196/2018 și nu art. 88. Astfel eu trebuie să plătesc citirea contorului de apă, cotă parte din valoarea unor plafoniere de pe casa scării, cotă parte din valoarea unor lacăte de la ghena de gunoi, raportat la suprafața apartamentului pe care îl dețin. În contractul inițial, plata era stipulată ca sumă fixă/ apartament iar distribuția cheltuielilor pe diferite obiecte tot pe apartament. 2 Contractul de curățenie, între asociație și firma de curățenie, era o sumă fixa/apartament. Firma de administrare a modificat și prevederile acestui contract ( cel de curățenie) repartizând valoarea tot în funcție de suprafața apartamentului. Aș vrea să știu ce pot face ca să oblig firma de administrare să îmi calculeze corect cheltuielile ținând cont de faptul că cei din asociație consideră că sumele pe care le plătesc în plus proprietarii care dețin apartamente cu o suprafață mai mare sunt derizorii și nu merită efortul de a acționa în instanță. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:40, 2 Martie 2024
Firma de administrare respecta prevederile legii 196/2018, nu e nici o problema.
Articolul 75
(3) Asociația de proprietari are obligația de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, în caz contrar hotărârile luate de adunarea generală a proprietarilor cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
latka, utilizator
Tocmai, că nu mi se pare că respectă prevederile legi . La art. 88 din legea 196/2018 sunt detaliate cheltuielile pe beneficiari, situație în care ne aflăm și noi ” : citirea, calculul şi gestiunea consumurilor individuale de apă rece, apă caldă, căldură, gaze, energie electrică, deşeuri municipale; servicii cu privire la repartitoarele de costuri; chiriile spaţiilor comune - boxe, casa scării, holuri, spaţiu ghenă, terasă etc.; gestiunea financiară; gestiunea contractelor cu caracter individual; întreţinerea interfonului şi a părţii de instalaţie din interiorul proprietăţii individuale; verificarea metrologică a contoarelor individuale de energie termică, în cazul distribuţiei orizontale; reviziile instalaţilor interioare de gaze, apă şi încălzire; alte servicii individuale către proprietari.”
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. nu ați înțeles ce e scris la art. 88, ce ați descris dvs. la început, primul mesaj, nu sunt servicii către beneficiari. Dacă nu sunteți convins, mergeți în instanță. Până atunci citiți art.85 din legea 196/2018.

~ final discuție ~