avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este nevoie de autorizatie sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este nevoie de autorizatie sau nu?

Este nevoie de autorizatie sau nu?


Buna ziua! Va scriu pentru un prieten care doreste sa afle daca poate (re)construi fara autorizatie. Casa de la țară este în formă de L.
Problemele sunt următoarele:

1) Holul este din cărămidă veche, are fisuri. Vrea să dărâme acest hol și să-l reconstruiască din BCA, pe aceeași delimitare. Adică are 4 m lungime și 2 m lățime. Reconstruiește pe vechiul perete, nu modifică lungimea sau lățimea. Este nevoie de autorizatie de la primărie? Sau doar să notifice primăria?
2) Acolo unde casa are unghiul de 90 grade din forma L, dorește să construiască o aplecătoare (un acoperiș), urmat de consolidarea fundației cu turnarea unei șape, practic toarnă beton în curte unde acum este iarbă. Este nevoie de autorizație? Sau doar să notifice primăria?

Casa este undeva la sat, departe de oraș, este zonă de deal.
Mulțumesc și îmi cer scuze anticipat dacă am greșit forumul scriind cele de mai sus.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:05, 4 Martie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Autorizatie de demolare si autorizație de construire. Se obtin usor.
Și pentru autorizația de demolare și construire mai este nevoie să aduc persoană autorizată în curte ca să facă măsurători, planuri și proiect? Cei de la Primărie așa mi-au zis data trecută.

Și dacă vreau să betonez curtea, să nu mai am iarbă în curte, e musai nevoie de autorizație? Pentru "talpa" dimprejurul casei e nevoie de autorizație?

Nu fac fundație..
dvs faceti cum credeti de cuviinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Posesie abuziva de teren anca49 anca49 Buna ziua, am nevoie de un sfat autorizat. Locuiesc in orasul Sinaia, si am o locuinta propietate personala. La adresa unde locuiesc santem 3 familii cu acces ... (vezi toată discuția)