avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator a inregistrat eronat in Revisal baza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator a inregistrat eronat in Revisal baza legala ...

Fostul angajator a inregistrat eronat in Revisal baza legala incetarii contractului meu de munca. Dupa 4 luni am aflat de la un alt angajator - in urma caruia am dat interviu pt angajare - ca s-a interesat la ITM de situatia incetarii contractului de munca anterior avut si a constatat ca NU corespunde cu baza legala careia i-am spus la interviu de angajare. Din acea zi cand am aflat, am mers la ITM si am cerut un extras din Revisal ca sa ma conving si eu... si chiar asa o fost: angajatorul a inregistrat eronat incetarea contractului meu de munca ( a mentionat art. 55 lit (b) prin acordul partilor desii eu n-am semnat decizia asta si habar n-am cum anume a putut sa greseasca. Contractul meu defapt a incetat de drept conform art. 56 alin 1 lit. i ).

In urmatoarea zi am sesizat greseala direct fostului angajator si am cerut explicatii si dovezi. El insa, a preferat sa nu dea prea multe explicatii si mi-a zis ca a corectat greseala care i-am raportato in programul Revisal, eliberandu-mi ulterior o dovada/ extras din Revisal.

Acuma vreau sa va intreb pe toti care imi cititi postarea: de pe urma greselii produse de fostul meu angajator am avut de suferit la viitoarele interviuri de angajare. Credeti ca ar trebuii sa ii cer daune pentru eroarea produsa? Si daca da, cam care ar fi quantumul?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
ZidanGhepard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 1 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au spus viitorii posibili angajatori ca nu va angajeaza ca ati incetat c.i.m. cu acordul partilor si nu la expirarea termenului pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata?

Erorile materiale sunt posibile oricand ..cine nu munceste, nu greseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea datelor din revisal silvercanine silvercanine Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate? Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal incetare contract Manin Manin buna ziua e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal elenahebe elenahebe Buna ziua, Din greseala am transmis in revisal acelasi contract si acum apare la itm cu doua numere de inregistrare, as dori sa stiu cum sa rezolv ... (vezi toată discuția)