avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua!Am primit amenta pt neplata rovinetei dar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua!Am primit amenta pt neplata rovinetei dar eu am dovada ...

Bună ziua!Am primit amenta pt neplata rovinetei dar eu am dovada ca am plătit rovinieta. La primărie ma obliga sa o plătesc.Ce sa fac am platit-o și acum ce trebuie sa fac sa îmi recuperez banii.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:18, 4 Martie 2024
Primaria nu da amenda pentru neplata rovinietei. Daca aveti dovada platii, trebuie contestat procesul verbal in instanta (judecatoria de care apartineti) , cerind anularea si atasind 2 copii ale acelei dovezi. Termenul de depunere a plingerii e de 15 zile de la data comunicarii PV de contraventie de catre CNADNR.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2024
latka, utilizator
La primărie a trebuit sa plătesc amenda.Au trecut mai mult de 2 luni deja ca am așteptat sa apară în primărie va asa au zis aia sa aștept sa apară în primărie. Dacă a trecut termenul mai pot face ceva
Cine sunt aia ? Daca nu ati platit in termenul de 15 zile, prevazut de OG 2/2001, pentru plata la jumatate, atunci va trebui sa o achitati intreaga. PV s-a comunicat la adresa la care e inregistrat autovehicolul respectiv.
latka, utilizator
Al platit-o întreaga la primărie dar eu as vrea sa îmi recuperez banii. Se mai poate face ceva .sa merg sa dau în instanta sau ce pot sa fac
Nu va puteti recupera banii decit in situatia in care obtineti in instanta o hotarire judecatoreasca definitiva de anulare a acelui proces verbal de contraventie. Cum dvs. nu aveti nici macar o copie a lui, comunicata conform OG 2/2001, nu vad cum ati putea obtine o astfel de hotarire. Nu stiu cum de ati ajuns in aceasta situatie. Banii platiti initial, pe rovinieta, au ajuns la CNADNR, banii din amenda se duc la bugetul local, asa ca primaria nu are nici un interes sa dea vreun ban inapoi, daca nu i se dovedeste cu o hotarire judecatoreasca, ca aveti dreptate.
Contactati CNADNR si incercati sa vedeti unde e greseala, poate ca dovada pe care o aveti e gresita.
[ link extern ]
Incercati la primarie sa obtineti o copie dupa acel PV, ca sa comparati.
latka, utilizator

~ final discuție ~