avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Preaviz la sfarsit contract servicii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Preaviz la sfarsit contract servicii

Buna seara!

Se da un contract de prestari servicii incheiat pe 22.03.2022, care se reinnoieste anual implicit. Eu nu doresc prelungirea contractului, asa ca am trimis o notificare astazi, pe 4.3.2024, explicand ca nu doresc prelungirea contractului inca un an. Firma cealalta imi transmite ca se asteapta la 60 de zile de preaviz. Cine are dreptate?


Art.11 – Denunţarea unilaterală a prezentului contract este permisă numai după un termen de cel puţin 6 luni de la intrarea sa în vigoare şi numai după anunţarea celeilalte părţi cu cel puţin 60 de zile înainte.
...
Art.13 – Prezentul contract se încheie pe o perioadă de un an, începând cu data semnării sale de către ambele părţi, şi se poate prelungi automat cu noi perioade de un an, dacă nici una dintre părţi nu îşi manifestă intenţia de a-i pune capăt, anunţând cealaltă parte cu cel puţin 15 zile înainte.


Care preaviz se aplica la sfarsitul contractului, 15 zile (art 13) sau 60 de zile (art 11)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrei6200 , utilizator 09:27, 5 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vb de 15 zile pt ca nu a început un alt termen de un an iar dvs nu mai doriți prelungirea, bagati-i acest paragraf sub ochi.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la sfarsit de contract andrei6200 andrei6200 Avem un contract de prestari servicii incheiat pe 22.03.2022, care se reinnoieste anual implicit. Eu nu doresc prelungirea contractului, asa ca am trimis o ... (vezi toată discuția)
Contract arendare caravia ana caravia ana Am semnat un contract de arendare in care se stipuleaza: - Perioada de arendare este de 5 ani, incepand cu data semnarii prezentului contract.Contractul ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract servicii inainte de termen vlahone vlahone Buna ziua, Am un contract pe persoana fizica cu un furnizor de aprovizionare apa care are prevazuta durata contractuala de un an si este specificat ca nu ... (vezi toată discuția)