avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura corecta numerotare contracte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura corecta numerotare contracte

Buna ziua,

1. Care este procedura corectă pentru numerotarea contractelor și a actelor adiționale aferente acestora? Există o regulă standard de urmat în acest sens?

S-ar putea să se adopte o abordare în care contractele, cum ar fi cele de închiriere a autovehiculelor, să fie numerotate începând de la 1 la începutul anului și continuând până la sfârșitul anului, reluând numerotarea la începutul anului următor de la 1 pentru acelasi tip de contracte?

Iar pe urma contractele de prestari servicii sa inceapa la fel de la 1 cu numaratoarea lor proprie? Sugeram asta pentru ca in modul acesta mi se pare mai logic ca sa poti tine evidenta numarului de contracte de fiecare tip in parte.

2. Cum ar trebui numerotate actele adiționale pentru fiecare contract în parte? De exemplu, pentru contractul nr. 3, ar trebui să fie numerotate actele adiționale 1, 2, 3, și apoi pentru contractul nr,4 la fel cu actele sale aditionale incepand de la nr 1?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:53, 6 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura pentru numerotarea contractelor și a actelor adiționale aferente acestor o stabileste fiecare angajator.

In practica intalnita, la c.i.m. se incepe numerotarea cu 1 ,..la acte aditionale ,la fiecare c.i.m., 1, 2, 3 etc.
Am inteles, si as putea mentine numaratoarea per total sa continue si anul urmator? sau toate numerotarile trebuie resetate la inceputul fiecarui an de la 1 pentru orice tip de contract/document? Multumesc!
Puteti face cum doriti, am intalnit si varianta continuarii numerotarii , dar si varianta cu 1, 2,3 in fiecare an la acte.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~