Buna ziua,
Sunt functionar public intr-o primarie si cred ca indemnizatia de concediu de odihna nu este calculata corect. Precizez ca beneficiez de spor de conditii vatamatoare si indemnizatia de hrana. Nu am functie de conducere, nu sunt in proiecte europene si nici CFP. As dori sa stiu daca in salariul baza calcul ar trebui inclus atat sporul de conditii vatamatoare cat si indemnizatia de hrana desigur calculate in raport cu numarul de zile lucrate in luna respectiva si apoi determinata indemnizatia de concediu. In cazul meu salariul baza calcul este acelasi cu salariul de incadrare care se imparte la numarul de zile lucratoare rezultand coantumul indemnizatiei de concediu pentru o zi.
Va multumesc!
Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.
Multumesc!
Am vrut parerea dumneavoastra sa fiu sigura ca nu gresesc, pentru ca vreau sa actionez in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu de odihna. Doamnele de la resurse umane nu vor sa ia in calcul indemnizatiei sporul de conditii vatamatoare pe considerentul ca nu ar fi un spor permanent. Resursele umane merg pe acelasi principiu si la calcularea indemnizatiei de concediu pentru personalul contractual, nu aplica Codul muncii.