Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in legatura cu motivarea apelului.
In speta, in anul 2012 am fost executata silit pentru un contract de credit. La momentul respectiv am primit primele acte de executare, inclusiv incheierea prin care care s-a admis cererea de incuviintare a executarii silite.
Acum doi ani, am primit Proces verbal de sechestru auto. In urma consultarii dosarului de executare, am observat ca executarea silita este perimata (intre anii 2015-2019 nu s-a intocmit niciun act de executare), motiv pentru care am formulat contestatie la executare.
Contestatia mea este formulata astfel,
"
Contestatie la executare
impotriva executarii silite ce face obiectul dosarului de executare
prin care solicitam:
- admiterea contestatiei la executare
- ridicarea sechestrului instituit prin PV...
- anularea PV de sechestru, si a tuturor formelor de executare silita din dosarul executional, si pe cale de consecinta, anularea executarii silite insesi in temeiul art. 720 alin. 1 Cpc.
"
In motivare, am invocat prescriptia dreptului de a cere executare silita in baza contractului de credit, ca urmare a perimarii executarii, insa nu am invocat explicit exceptia perimarii, ci am rugat instanta "sa constate ca executarea silita este perimata. + motivare"
Contestatia a fost respinsa ca tardiv introdusa, aceasta fiind analizata ca o contestatie impotriva executarii silite insesi, care putea fi formulata doar in termen de 15 zile de la primirea primelor acte de executare.
In motivare este mentionat faptul ca "prin admiterea exceptiei tardivitatii capatului de cerere privind anularea actelor incipiente ale executarii, s-a constatat decaderea contestatoarei din dreptul de a invoca vicii ce vizeaza executarea silita insesi."
Intrebarile mele sunt:
1. Ce am gresit in formulare?
2. Cum pot motiva apelul? Mentionez ca instanta a inregistrat obiectul contestatiei la executare ca: "contestaţie la executare p.v. sechestru auto"
3. Mai pot invoca exceptia perimarii executarii silite in apel?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
olivia.neacsu , utilizator
22:41, 6 Martie 2024