avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o clarificare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o clarificare . Sora ...

Bună ziua !
Vă rog să mă ajutați cu o clarificare . Sora mea este obligată , în urma unei hotărâri judecătorești definitive , la plata ÎN SOLIDAR , cu încă ,3 persoane , a unei anumite sume de bani . Ea este singura din cele 4 care a avut poprire pe venituri timp de 7 ani astfel încât ar mai avea de plătit doar 10% din suma care i se impută . O altă persoană din grupul celor 4 datornici nu are nimic pe numele ei în proprietate în România și locuiește în Marea Britanie . Sora mea este singura necăsătorită din acest grup . I s-a spus că , probabil , îi vor executa întâi ei apartamentul fiind necăsătorită . E posibil așa ceva , ea plătind până acum 90% din datoria ce i se impută ??? Vă rog să-mi spuneți , există un lucru pe care ea l-ar putea face astfel încât să nu fie nedreptățită într-un asemenea mod ?
Cel mai recent răspuns: AdrianMG , utilizator 10:33, 8 Martie 2024
Din păcate, suma nu se imparte cu fiecare e obligat în solidar adica pe care prinde, pe ala îl ia( aluia ii ia bunurile)
E foarte ciudat ! Adică , ea cu aproape toată datoria plătită să fie în pericol să-și piardă casa pentru altul ? Pentru că e necăsătorită ?? Încă două persoane au bunuri pe numele lor , doar că sunt căsătorite . Iar sora mea să fie prima victimă pentru acest motiv ? Iar cea din Marea Britanie , dacă lucrează acolo , nu poate avea poprire pe venituri ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2024
tomela, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta insemna răspunderea în solidar., ca poți lua rapid ce prinzi de la cine prinzi.
Deși au bunuri, pt a urmări bunurile celorlalte persoane căsătorite fiind, trebuie cerut partajul, iar bunurile celei din Spania sunt de asemenea greu de urmărit pt ca trebuie sa fie recunoscuta hotararea acolo și apelat la un executor acolo.
din pacate e corect! sora dvs probabil va pierde casa sj va ramane sa recupereze banii de la celelalte persoanel
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Eu am patit la fel. Am platiti toata suma care mi se cuvenea, si cu toate acestea am fost executat silit si pentru ceilalti doi unchi ai mei. Nu conteaza daca sunteti casatorita saü nu, ei executat orice, indifferent de starea de sanatate saü civila. Executorii (si imi asum aceasta declarative cu dovezi scriptice, video si audio) sunt mai Rai decat camatarii. Mai ales in Constanta si Bucuresti. Marea majoritate executata in afara legii, pentru ca pot, au putere.

Ceea ce puteti face este Sa deschidetibproces penal impotriva celorlalti debit ori apoi in civil Sa continuation cu plata despagubirilor. Este lung si anevoios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Crrr Crrr In anul 2005 am avut un accident de circulatie. Vina mea. Proces, sentinta definitiva si irevocabila. Daune morale. Executare silita. Acum nu stiu exact care ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala RADACARD RADACARD Printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a dispus s-a platesc in solidar cu alte 3 persoane, daune materiale si morale unei alte persoane ... (vezi toată discuția)