avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. In luna februarie am avut concediu medical ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. In luna februarie am avut concediu medical in perioada ...

Buna seara. In luna februarie am avut concediu medical in perioada 06-10.Ziua de 10 cade intr-o sambata. Subliniez faptul ca eu lucrez intr-un program de 4 ture si am weekendul liber o data la 6 saptamani. Sambata, 10 feb era zi lucratoare pt mine. La locul de munca mi-au luat in considerare doar 4 zile de CM, pe a 5-a mi-au luat-o din CO motivandu-mi ca nu-mi pot introduce CM intr-o zi care ,legal, este libera. Dar nici mie nu-mi convine sa-mi ia zi de CO pt o zi pt care am CM.
Este corect cum au procedat cu mine? Sau este un abuz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 7 Martie 2024
Nu a procedat corect angajatorul: odata ce aveti concediu medical, indiferent despre ce zi a saptamanii este vorba, trebuia sa mentioneze in pontaj CM.

Daca v-a spus ca nu are cum sa va treaca CM in ziua de sambata, pentru ca legal e zi libera, desi dvs. spuneti ca lucrati in ture, inseamna ca proramul mentionat in CIM nu corespunde cu realitatea.

Ce program aveti precizat in CIM?
Este corect , mai putin luarea acelei zile de CO .. din numarul de zile de Co se platesc numai zilele lucratoarea , nu zilele in care sunteti de tura .

Zilele lucratoare sunt zilele de luni pana vineri.
8 ore/ zi, 40 ore/ săptămână.
A) Repartizarea programului de lucru se va face după cum urmeaza: inegal ( munca în schimburi). În funcție de cerințele activității angajatorului, se va stabili o repartizare inegala a programului de lucru, cu respectarea duratei săptămânale a acestuia. Angajatorul poate stabili un program de lucru flexibil, în condițiile regulamentului intern.
B) Programul de lucru se poate modifica în condițiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.
Asta scrie în CIM. Deci, au procedat corect fata de mine?
Mulțumesc frumos pt implicare.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vi s-a spus deja ca au procedat corect , mai putin cu ziua de CO care spuneti ca v-a fost luata.
Vi s-a spus deja ca au procedat corect , mai putin cu ziua de CO care spuneti ca v-a fost luata.

~ final discuție ~