Buna seara. In luna februarie am avut concediu medical in perioada 06-10.Ziua de 10 cade intr-o sambata. Subliniez faptul ca eu lucrez intr-un program de 4 ture si am weekendul liber o data la 6 saptamani. Sambata, 10 feb era zi lucratoare pt mine. La locul de munca mi-au luat in considerare doar 4 zile de CM, pe a 5-a mi-au luat-o din CO motivandu-mi ca nu-mi pot introduce CM intr-o zi care ,legal, este libera. Dar nici mie nu-mi convine sa-mi ia zi de CO pt o zi pt care am CM.
Este corect cum au procedat cu mine? Sau este un abuz?
Multumesc anticipat.
Nu a procedat corect angajatorul: odata ce aveti concediu medical, indiferent despre ce zi a saptamanii este vorba, trebuia sa mentioneze in pontaj CM.
Daca v-a spus ca nu are cum sa va treaca CM in ziua de sambata, pentru ca legal e zi libera, desi dvs. spuneti ca lucrati in ture, inseamna ca proramul mentionat in CIM nu corespunde cu realitatea.
Este corect , mai putin luarea acelei zile de CO .. din numarul de zile de Co se platesc numai zilele lucratoarea , nu zilele in care sunteti de tura .
Zilele lucratoare sunt zilele de luni pana vineri.
8 ore/ zi, 40 ore/ săptămână.
A) Repartizarea programului de lucru se va face după cum urmeaza: inegal ( munca în schimburi). În funcție de cerințele activității angajatorului, se va stabili o repartizare inegala a programului de lucru, cu respectarea duratei săptămânale a acestuia. Angajatorul poate stabili un program de lucru flexibil, în condițiile regulamentului intern.
B) Programul de lucru se poate modifica în condițiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.
Asta scrie în CIM. Deci, au procedat corect fata de mine?
Mulțumesc frumos pt implicare.