avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua, am o rugăminte daca se poate? Am primit o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua, am o rugăminte daca se poate? Am primit o comunicare ...

Bună ziua, am o rugăminte daca se poate? Am primit o comunicare a Hotărârii penale.
Care este diferența între o comunicare si o hotărâre definitivă? Si cat durează de la una până la cealaltă?
Va mulțumesc!
Bună ziua ! De la data comunicării începe să curgă termenul de apel, recurs -ce aveți dumneavoastră. După ce s-au scurs zilele respective , dacă nu s-a declarat apel sau recurs, după caz, hotărârea rămâne definitivă. Dacă s-a declarat cale de atac prevăzută de lege , hot rămâne definitivă după soluționarea ultimii căi de atac prevăzute de lege în cazul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Care va fi data prescrierii ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog din suflet sa imi spuneti: 1. - la ce data se prescrie dreptul de a cere intoarcerea executarii silite, daca hotararea in baza careia ... (vezi toată discuția)
Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)