avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, eu si sotul vrem sa divortam, amandoi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, eu si sotul vrem sa divortam, amandoi suntem in Germania, ...

Buna ziua, eu si sotul vrem sa divortam, amandoi suntem in Germania, doar ca eu am buletinul si pasaportul romanesc expirate. Doar actele italiene sunt valabila, eu am dubla cetatenie.
Daca sotul cere divortul, putem divorta printr-un avocat din tara fara sa mergem noi in tara si eu pot srmna actele doar cu buletinul italian?
Multumesc tuturor pentru raspuns.
Bună ziua,
Da, este posibil.
Divorț prin acord. Compententă este judecătoria sectorului 5 București, având în vedere că domiciliul părților este înafara tării. De regulă la primul termen se finalizează divorțul. Avocatul trebuie să primească procură specială din partea ambilor.
Buna ziua

Codul civil
Art..914
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Deci competenta exclusiva a Judecatoriei sector 5 Bucuresti este doar in cazul in care nu exista acordul partilor.

In cazul in care ambele parti sunt de acord, puteti divorta oriunde in tara.

~ final discuție ~