avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cate imputerniciri poate avea o persoana care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ...

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:54, 8 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 49
(3) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari se au în vedere următoarele:
.................
c) în situația în care un proprietar deține o cotă-parte indiviză de părți comune mai mare de jumătate din totalul cotelor-părți indivize de proprietate comună din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală cu suma ponderii voturilor celorlalți proprietari;
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
[ link extern ]

Din moment ce nu ati dat detalii, ar trebui sa aiba 3 imputerniciri, daca nu e membru si doar una, daca e.
Persoana respectiva, nu este membru al asociatiei, este un administrator angajat, care are procuri de la 3 proprietari plecati in strainatate. Deci poate sa aiba 3 voituri ?
Tocmai ce v-am explicat, rezulta din textul legii. Restrictia e la membrii de asociatie.
Buna ziua,
vin cu o intrebare pe aceeasi tema. Am cautat in lege, insa nu gasesc o indicatie exacta ca raspuns la intrebarea mea. Doamna noastra fosta cenzor, care nu mai este proprietara in blocul din discutie, a venit la AG cu 14 imputerniciri, scrise la mana, care aveau numele persoanei imputernicite sters cu pasta corectoare si rescris peste, numele acestei doamne.
Intrebarea mea: cate imputerniciri poate detine o persoana care nu e nici membru, nici proprietar?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
CamR, utilizator
Raspunsul este acelasi, il gasiti la art. 49 din legea 196/2018. Tocmai ce l-am postat la un mesaj anterior.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
latka, utilizator