avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si sotul meu detinem 13/16 dintr un imobil,fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si sotul meu detinem 13/16 dintr un imobil,fratele doar 3/16.Fratele ...

Eu si sotul meu detinem 13/16 dintr un imobil,fratele doar 3/16.Fratele meu,care nu locuieste acolo si nici macar nu stiu unde,cred ca are ceva datorii.Am fost instiintata ca in urma unui pv de sechestru emis de anaf-ajfp ,este drept de ipoteca legal,pe o valoare de 45763lei,asupra cotei indivize de 3/16 proptirtate a fratelui.
Noi in calitate de copropietari cum vom fi afectati de aceasta situatie,ce putem face?
Mentionez ca valoarea intregului imobilul,la nivelul actual este in jur de 150000,dar la evaluare poate fi chiar sub 100000lei.
Ce putem face in aceasta situatie,ce solutii rezonabile ar fi valabile pt noi ca majoritari propietari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua ! Se poate face partajul în cadrul căruia să solicitați atribuirea imobilului cu obligația corelativă de a achita c/val cotei fratelui. Suma reprezentând c/val cotei fratelui va fi plătită ANAf-ului.Si Anaful va fi parte în procesul de partaj.
Daca eu voi achita datoria fratelui meu catre Anaf,el va ramane titular in continuare pe 3/16,sau acea cota imi va reveni mie?
Pun aceasta intrebare deoarece,el nu va putea sa-mi restituie acea suma niciodata,pentru ca nu lucreaza de ani buni si nici nu stiu unde locuieste si nici nu am un nr de tel de contact.
Prin urmare,as dori daca este posibil,ca odata achitata datoria catre Anaf,sa intru in posesia a cotei de 3/16 care apartine lui.Achitand si ramanand in continuare el propietar pe cota respectiva,va face alte datorii probabil ,iar eu voi fi mereu cu riscul de a fi scoasa casa la licitatie din cauza lui,ceea ce nu este corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună ziua ! Se poate face partajul în cadrul căruia să solicitați atribuirea imobilului cu obligația corelativă de a achita c/val cotei fratelui. Suma reprezentând c/val cotei fratelui va fi plătită ANAf-ului.Si Anaful va fi parte în procesul de partaj.

Achitați c/val cotei fratelui doar in urma partajului, pt că doar asa vă va reveni cota lui. Nu se achită datoria ci valoarea cotei lui , valoare pe care o va incasa Anaf in contul datoriei

~ final discuție ~