avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere necunoscut din CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere necunoscut din CF

Buna ziua,
Intr-un CF apare ca co-proprietar cu o cota de 3/357 o persoana despre care nu se stie nimic. Dreptul sau este din mostenire conform unui document din 1892.
Nici vechiul proprietar nu stie cine este aceasta persoana.
Cum pot sa scot din CF. o astfel de "mumie"?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
Loyalexpert, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:33, 10 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca cel mai ușor este prin uzucapiune, dacă întruniți și restul condițiilor legale în acest sens.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți din zona cu tradiție în materie de CF. Luați legătura cu un avocat de prin preajmă. (acolo e altă lume, în materie de CF)
Īntr-o situație similară, și fiind vorba de un nume de familie nemaiuzit de mine până atunci, S... Maria, mă apuc eu de cercetări, crezând că va fi floare la ureche să obțin dovada că persoana cu acel nume de familie bizar e demult decedată. (a se vedea art 28 din D-L 115/1938). Când colo, ce să vezi, părea că toate Măriile din sat avuseseră același tată, S..., atât de des era întâlnit în zonă numele acela de familie. Am socotit că un coleg de prin preajmă ar fi mai potrivit (ba chiar mai știa și ceva maghiară - limba în care erau scrise vechile coli de cf)
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
romascanu, moderator

~ final discuție ~